مجموعه ميدان كهنه و مسجد جامع اصفهان به عنوان اصلي ترين و قديمي ترين قطعه شمالي محور تاريخي شهر اصفهان شناخته شده است. اساس استخوانبندي شهرهاي ايران بر محورهاي استقرار بناهاي عمومي شهر كه بارزترين آ نها بازارها هستند، استوار مي باشد. محور تاريخي اصفهان همان ستون فقرات ساختار كالبدي، اقتصادي، اجتماعي شهر است كه نمونه بارزي از استخوانبندي شهري در ايران ميباشد. اين محور در تمامي دوران 800 ساله تاریخی خود، همواره نقش ساختاري داشته و اكنون نيز استخوانبندي فعال شهر بر همان ساختار محور قديم استوار است. اين مجموعه بازتاب گويايي از سبك هاي معماري و شهرسازي شهر اصفهان در اعصار مختلف بوده و همچنين با حركتي كه هميشه رو به جنوب داشته، از محل ميدان كهنه و مسجد جامع عتيق آغاز و در نقطه پايان به باغات هزار جريب در دامنه كوه صفه ـ كه در حال حاضر دانشگاه اصفهان در بخشي از شهر از جمله ابنيه تاريخي موجود در امتداد همين محور جاي دارند و محدوده هاي مسكوني نيز بصورت رشته هايي از شاخه اصلي منشعب شده اند.
میدان امام علی یا میدان عتیق از احیای سبزه میدان یا میدان کهنه ایجاد شده که شامل زیرگذر و پارکینگ طبقاتی به همراه یک سازه مسطح نسبتاً ذوزنقه شکل است که از یک سو مسجد جامع اصفهان را به بنای هارونیه و از سوی دیگر به مدرسه و کاروانسرای کاسه گران و بازار بزرگ اصفهان متصل می کند.
همانگونه که بر روی نقشه مشخص است میدان امام علی(عتیق) در محدوده تاریخی شهر اصفهان قرار گرفته است. شما می توانید برای داشتن یک سفر خاطره انگیز و یک اقامت دلنشین در بهترین هتل های شهر اصفهان به بخش رزرو هتل سامانه جامع گردشگری پارمین مراجعه کنید.
همچنین شما می توانید برای هر گونه برنامه ریزی سفر با هر بودجه ای با گروه ما در ارتباط باشید و ما را در تمامی مراحل سفر همراه خود بدانید.